De brandweer van Castricum oefende twee keer een grote inzet op het strand. Dit deden ze op dinsdagavond 23 en dinsdagavond 30 april. Er zou sprake zijn van een paar strandhuisjes in de brand op zo’n 900 meter aan de zuidkant van de strandafgang. Tijdens de brand staat er en harde zuid-oostenwind. Hierdoor was er sprake van vliegvuur, waardoor verderop een stuk duin in de brand was gevlogen. De brand was veroorzaakt door het knutselen aan een barbecue, waarbij ook iemand gewond was geraakt.

Bij deze eerste melding werden de volgende voertuigen opgeroepen: de 4×4 tankautospuit en het verkenningsvoertuig van brandweer Castricum, inclusief de slangenaanhanger en de losse pomp. Ook werden de officier van dienst en de tankautospuit van brandweer Limmen gealarmeerd. Toen de eerste tankautospuit ter plaatse kwam werd er opgeschaald naar grote brand, vanwege de harde wind en de droogte in de duinen.

Daarop werden de 4×4 tankautospuiten van Egmond en Beverwijk opgeroepen, samen met de verkenningsvoertuigen van Uitgeest en Beverwijk. Ook kwamen er twee grote waterstankwagens van Egmond en Uitgeest naar het strandplateau. Zoveel brandweervoertuigen trok uiteraard een hoop bekijks. Ook werd het slachtoffer vervoerd op een schepbrancard, die in het verkenningsvoertuig van brandweer Castricum past. De brandweer kijkt terug op twee zeer geslaagde oefeningen.

Defecte rookmelder
Castricum – 
Donderdagmiddag 2 mei om 15:03 uur werden de brandweerlieden opgeroepen, omdat er een co-melder af zou gaan in een woning aan de Beverwijkerstraatweg. De bewoners hadden gebeld, omdat de melder maar bleef afgaan. De brandweerlieden hebben de woning gecontroleerd, maar er bleek niets aan de hand. De bewoners is geadviseerd om een nieuwe melder aan te schaffen.

Kledingstuk veroorzaakt brandje
Limmen –
 
Woensdagavond 1 mei om 22:31 uur werd de brandweer van Limmen opgeroepen voor een brandmelding in het klooster Onze Lieve Vrouwe Ter Nood in Heiloo aan de Hogeweg. Ter plaatse bleek er een klein brandje te zijn. Er was geprobeerd met een kledingstuk het licht van een lamp te verduisteren. Het kledingstuk werd echter te warm waardoor deze in de brand vloog. Het brandje is met een handbrandblusser geblust door de aanwezige bhv-ers. De brandweer heeft een nacontrole uitgevoerd en heeft de ruimte geventileerd.