Het brandweernieuws van maandag 22 tot en met zondag 28 april.

Castricum

Buitenbrand
Dinsdagavond 23 april om 23:06 uur, is de brandweer zonder spoed opgeroepen voor een melding van een buitenbrand aan de Oranjelaan. Er zou een stoel in brand staan langs de weg. De brandweerlieden hebben de hele straat afgezocht maar konden de stoel niet vinden, ook geen resten.

Defecte rookmelder
Woensdagmiddag 24 april om 15:30 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen omdat er een rookmelder af zou gaan in een woning aan de Geelvinckstraat. Er was gebeld door een omstander dat de rookmelder afging in de woning, maar de bewoners waren op vakantie. De brandweerlieden hebben de woning van buitenaf gecontroleerd en zijn via een ladder op het balkon geklommen. Er werd niets waargenomen van buitenaf. Via de politie werd uiteindelijk een dochter opgetrommeld die de woning kon openen. Hieruit bleek dat er een rookmelder defect was op zolder.

Gasfles in de brand op camping Bakkum
Donderdagochtend 25 april om 10:54 uur, zijn de brandweerlieden met spoed uitgerukt naar camping Bakkum aan de Zeeweg. Tijdens het schoonmaken van een barbecue was de slang van een gasfles in brand gevlogen. Dit gebeurde omdat de slang poreus was door uitdroging. Hierdoor waren er al behoorlijke vlammen te zien. 112 Werd gebeld en de bedrijfshulpverleners (bhv-ers) hebben de gasfles geblust met een schuimblusser en de fles daarna dichtgedraaid. De brandweer was snel ter plaatse en heeft de nacontrole gedaan. De brandweer adviseert om de slangen die gebruikt worden bij gasflessen regelmatig te controleren en deze om de twee jaar te vervangen. De brandweer complimenteert de bhv-ers van de camping voor het goede handelen en de duidelijke opvang van de brandweer bij aankomst, zodat ze snel op de juiste plek waren.

Brandgerucht
Vrijdagochtend 26 april om 01:48 uur, werden ze opgeroepen voor een brandgerucht bij één van de woningen aan de Geesterduinweg. De bewoonster rook een brandlucht in haar woning, de brandweerlieden hebben een onderzoek gedaan in de woning en hebben niets vreemds kunnen ontdekken.

Aangebrand eten
Zaterdagmiddag 27 april om 12:45 uur, was er op koningsdag iets niet goed gegaan tijdens het eten koken bij de Santmark. De rookmelder was daarom geactiveerd en de brandweerlieden waren al uitgerukt, maar konden halverwege weer retour omdat ze niet meer nodig waren.

Limmen

Brandweer red kalfje uit de sloot
Zaterdagochtend 27 april om 11:55 uur, werd de brandweer opgeroepen omdat er een kalfje dreigde te verdrinken in de Schulpvaart. De brandweerlieden hebben zich in waadpakken gehesen en redvesten omgedaan, zo konden ze aangelijnd te werk gaan. Ze hebben het kalfje weer op het droge gekregen.

Akersloot

Gaslek door werkzaamheden
Zaterdagmiddag 27 april om 17:51 uur, werden de brandweerlieden opgeroepen voor een gaslek na werkzaamheden in een voortuin aan de Kerklaan. De brandweer heeft het lek provisorisch gedicht in afwachting van het gasbedrijf.