De politieberichten van maandag 20 mei tot en met zondag 27 mei 2019.

Maandag 20 mei kwam er een melding binnen van een geval stalen voorwerp door de autoruit van een personenauto. De bestuurder en bijrijder verklaarden in de richting van Uitgeest te zijn gereden toen er van een tegengesteld rijdende trekker/oplegger een stalen voorwerp af viel en door de voorruit naar binnen kwam. Wonder boven wonden werden geen van de inzittenden geraakt en kwam het voorwerp op de achterbank terecht. De bestuurder had enkele kleine schrammetjes in het gezicht als gevolg van rondvliegend glas. Een getuige had een foto van het kenteken gemaakt en er is contact geweest met het bedrijf van de trekker/oplegger in verband met de schade afhandeling.

Dinsdagavond 21 mei was er een melding dat er een persoon getracht had een raam stuk te gooien. Gelukkig ging het raam niet geheel stuk maar er zat wel een ster in het raam. De persoon zou weggelopen zijn in de richting van het NS Station alwaar hij ook werd aangetroffen. Deze man is aangehouden ter zake vernieling en overgebracht naar het politiebureau Alkmaar

Op vrijdag 24 mei rond de middag kreeg de politie een melding binnen van een beroving in een woning aan de Harriet Freezerstraat. Een man uit Broek op Langedijk is door de bewoonster meegenomen naar de woning en vervolgens is zij in de woning door vier mannen belaagd. Er zouden PIN passen en geld van zijn afgenomen. Nadat de politie was gewaarschuwd werd er in de woning één persoon aangehouden. Een tweede man kon door een zolderraam ontsnappen. De bewoonster werd even later ook aangehouden. In de woning is door de politie onderzoek verricht. De recherche zal deze zaak verder uitzoeken. Inmiddels is ook de ontvluchtte man elders in het land aangehouden.

In de nacht van zaterdag 25 mei op zondag 26 mei werd er ingebroken in het winkelcentrum Geesterduin. Nadat er toegang was verkregen tot het winkelcentrum werd er vervolgens in twee winkelpanden ingebroken. Hierbij werden ramen vernield. Vooralsnog lijkt er alleen geld te zijn gestolen.