Een auto is zondagochtend 19 mei op de A9 bij Akersloot zo hard gecrasht dat het wrak doormidden is gebroken, zo meldt mediapartner NHnieuws.

Dat gebeurde rond 6.00 uur op de weghelft richting Alkmaar. Nadat de auto doormidden was gebroken, schoot de voorste helft over de vangrail en kwam op de weghelft richting Amstelveen terecht. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken en spullen uit de auto, die door de klap uit het wrak zijn geslingerd.

Een getuige laat aan NH Nieuws weten dat er waarschijnlijk geen andere auto’s bij het ongeluk betrokken waren. Behalve ambulances, brandweer en politie werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Er zouden twee mannen in de auto hebben gezeten, van wie er in ieder geval een ter controle naar het ziekenhuis is gebracht.

Vanwege de opruimwerkzaamheden en het politieonderzoek was de A9 tussen Akersloot en knooppunt Kooimeer tot ongeveer 8.30 uur afgesloten. Verkeer werd omgeleid via de afrit Akersloot en de N244.