Hans en Winnifred Schoolderman uit Akersloot nemen op 1 juni aanstaande Fjällnäs Camping & Lodges over. Deze camping ligt in de overweldigende natuur van Midden Zweden. Ze zijn al jaren enthousiaste outdoor liefhebbers. Het was een lang gekoesterde wens van de Akersloters om zelf ooit een eigen camping te hebben ergens in Zweden.

Hans: “Scandinavië en met name Zweden heeft ons hart gestolen. In de afgelopen jaren hebben wij zowel in de winter als in de zomer vele mooie trektochten gemaakt. In 2018 hebben we de stap gezet om onze droom te verwezenlijken. We hebben onze banen in Nederland opgezegd en vanaf 1 juni 2019 gaat ons nieuwe leven echt beginnen!”

Fjällnäs Camping & Lodges is een gemoedelijke camping met 25 kampeerplaatsen en 3 appartementen. De camping is het hele jaar open. Winnifred: “In de zomer wordt het bij ons nauwelijks donker. Je kunt genieten van oneindige vergezichten. De rendieren lopen over onze camping of rusten op het grasland lekker uit. In de zomer kun je fatbikes, kano’s en roeiboten huren.”

Fjällnäs is ook de bakermat van de Zweedse wintersport. In 1882 kwamen de eerste wintersporttoeristen naar dit prachtige gebied. Het is het grootste wintersportgebied van Scandinavië, maar het heeft zijn charme behouden. Fjällnäs ligt midden in de ongerepte natuur met alle wintersportfaciliteiten die je je maar kunt wensen. Hans: “We organiseren voor onze gasten sneeuwscooter-safari’s, huskytochten, sneeuwschoenwandelingen en natuurlijk kun je bij ons ook prachtig skiën.” Kijk voor meer informatie en foto’s op www.fjallnascamping.com. Email: fjallnascamping@gmail.com.