Kordaat handelen bij een hartstilstand is van levensbelang. Snel handelen en snel reanimeren vergroot de overlevingskans. Gemeente Heiloo biedt haar burgerhulpverleners AED-cursussen aan. Het gaat zowel om herhalingscursussen als cursussen voor nieuwe cursisten.

Tijdens de cursus leer je hoe je een hartstilstand herkent, hoe je moet reanimeren en hoe je een Automatische Externe Defibrillator (AED) bedient. Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat. Voorwaarde is dat je jaarlijks een herhalingscursus volgt.

Verloopt uw reanimatiecertificaat dit jaar en wilt u vrijwilliger blijven of wilt u AED vrijwilliger worden in de gemeente Heiloo? Stuur een mail met uw contactgegevens naar AED@debuch.nl of bel naar de gemeente Heiloo op (072) 535 66 66. Dan nemen wij contact met u op over de data en locatie van de trainingen.

Door de Privacywetgeving kan de BUCH-werkorganisatie (nog) niet beschikken over de NAW-gegevens van de vrijwilligers die al een certificaat hebben. De oproep voor de herhalingscursus doen wij via deze weg, de website en social media. Indien u nog vrijwilligers kent die de herhalingscursus willen doen, vragen wij u hen te attenderen op de nieuwe cursusmogelijkheden en zich bij ons te melden.

Bron: Gemeente Heiloo