Zwembad Het Baafje in Heiloo is vanaf zondag 28 april weer dagelijks geopend. Met steeds meer schoolzwemlessen en spontane jeugdactiviteiten, verwacht het zwembad dit jaar nog veel meer jonge Heilooërs te verwelkomen in het verbeterde openluchtzwembad.

Het Baafje biedt sinds enkele jaren scholen in de omgeving de mogelijkheid om goedkoop vijf schoolzwemlessen af te nemen. Hiermee wil het zwembad eraan bijdragen dat scholieren hun zwemvaardigheid op peil houden, ondanks dat het schoolzwemmen is afgeschaft. Steeds meer scholen kiezen ervoor vijf van hun reguliere gymnastieklessen om te ruilen voor deze gevarieerde schoolzwemlessen. Ook komt een groeiend aantal scholen de laatste les voor de vakantie vieren in het zwembad.

Daarnaast worden voor de jeugd dit seizoen buiten schooltijd activiteiten georganiseerd. Het personeel van Het Baafje heeft goed contact met Jongerenwerk Heiloo. Bij mooi weer zullen zij de handen ineenslaan en samen spontaan leuke activiteiten organiseren.

Uiteraard is Het Baafje komend seizoen niet alleen op de jeugd gericht. Zo zal het zeer succesvolle Heel Heiloo Bakt weer op het programma staan. Ook is het zwembad gedurende de winterstop op enkele punten verbeterd: er zijn meer schaduwplekken aangebracht en er zijn twintig zitzakstoelen aangeschaft, zodat er rondom het zwembad volop ruimte is om te ontspannen.

Het Baafje wordt, net als het overdekte zwembad Duikerdel in Noord-Scharwoude en openluchtzwembad De Bever in Sint Pancras, geëxploiteerd door Sport Servicepunt Langedijk. Deze organisatie maakt een stevige groei door, want sinds januari is ze ook de drijvende kracht achter Schagen Actief, de beheerder van sportfaciliteiten in de gemeente Schagen.

Bezoekers van Het Baafje profiteren mee van die groei. Wie voor 1 mei een seizoensabonnement aanschaft, krijgt namelijk gratis toegang tot zes zwembaden: Het Baafje, De Bever, Duikerdel, overdekt zwembad De Wiel in Schagen en de buitenzwembaden De Veersloot en het Maarten van der Weijdenbad, respectievelijk in Dirkshorn en Warmenhuizen.

Sport Servicepunt Langedijk wil daarmee abonnementhouders de mogelijkheid bieden om altijd te kunnen zwemmen, omdat er ook gebruikgemaakt kan worden van twee binnenbaden, of omdat een middagje zwemmen gecombineerd kan worden met een fietstochtje in de omgeving. In alle zwembaden worden gedurende het hele seizoen activiteiten georganiseerd.

Ook na 1 mei blijft een abonnement met toegang tot de zes zwembaden mogelijk, al komt daar wel een toeslag van 20 euro bovenop voor een gezinsabonnement en 5 euro voor een persoonlijk abonnement. Een abonnement voor Het Baafje is nu te bestellen via zwembadhetbaafje.nl.