De politieberichten van maandag 22 april tot en met zondag 28 april 2019.

Castricum
Maandagmiddag 22 april, omstreeks 14.00 uur was er een melding van een aanrijding met letsel op de Beverwijkerstraatweg. Een bestuurder van een personenauto wilde linksaf slaan bij de Puikman. Hierbij kwam ze in botsing met de bestuurder van een bromfiets welke op de linker weghelft reed. De bestuurder van de bromfiets gaf toe dat hij ‘spook gereden’ had. Uiteindelijk viel het letsel mee en hoefde de bestuurder van de bromfiets niet mee naar het ziekenhuis.

Dinsdagochtend 23 april is, op de Dorpsstraat, een 85 jarige bestuurder van een personenauto te dicht langs een geparkeerde vrachtwagen gereden. De bestuurder raakte hierbij met zijn auto de punt van de laadklep. De auto heeft hierdoor veel schade opgelopen en raakte total-loss. Er raakte verder niemand gewond.

Dinsdagavond laat 23 april werd er op een parkeerplaats op de Beverwijkerstraatweg een personenauto aangetroffen met de lichten aan. Bij controle kwam er een henneplucht uit de auto en gaf de bestuurder toe hennep te hebben gerookt. Hierop is er een drugtest gedaan waarvan de uitslag positief was. Aangezien de auto niet rijdend aangetroffen is, heeft de bestuurder een rijverbod gekregen van 12 uur.

Tussen donderdag 18 april en dinsdag 23 april is er vanaf de Overtoom een snorfiets gestolen. Het betreft een mokka kleurige snorfiets voorzien van het kenteken DGV15N.

KONINGSNACHT EN KONINGSDAG

Op zaterdag 27 april, omstreeks 02.25 uur zagen agenten van het Horeca Interventie team, de HIT, dat er twee mannen baldadig waren op het NS station. Er werd onder andere een trap gegeven tegen een raam van de overdekte fietsenstalling. Tijdens het bekeuringsgesprek uitte één van beiden heren beledigen en bedreigingen naar de agenten. Beiden zijn aangehouden. Daarbij is helaas de wapenstok en pepperspray gebruikt. De agenten hebben aangifte gedaan van bedreiging en belediging. Tegen de heren wordt proces-verbaal opgemaakt. Het betrof twee volwassen mannen uit Castricum.

Ttussen 10.00 uur en 12.30 uur is in een hoekwoning aan de Weegbree ingebroken. De bewoners waren even naar Koningsdag in Bakkum geweest en troffen de woning volledig doorzocht aan. De voordeur bleek te zijn geforceerd. Er is onder andere geld weggenomen. Buurtbewoners hebben gezien, dat er omstreeks 10.45 uur 3 personen via de voordeur de woning uit zijn gerend. Eén van hen had een grote blauwe plastic zak bij zich. Getuigen van deze brutale dag inbraak kunnen dit melden via 0900-8844 of aan het politiebureau doordeweeks van 9.00-17.00 uur.

Tijdens Koningsdag was omstreeks 13.30 uur een groep baldadige trein-jeugd zo vervelend, dat de conducteur genoodzaakt was om de trein afgesloten stil te laten staan en de aanstichter aan te laten aanhouden voor baldadigheid. Betreffende aanstichter, een jongeman van 18 uit Heemskerk, die met zijn vrienden op weg was naar SLAM in Alkmaar, vond het namelijk nodig om met een volle fles frisdrank tegen een lamp in een coupé te slaan. Hij is aangehouden en bekeurd voor baldadigheid. Het treinverkeer is ruim een uur gestremd geweest. Lees hierover meer in dit artikel.

Op zondag 28 april was er omstreeks 03.30 uur een melding van baldadige jeugd omgeving Cieweg. Een fietsende agent van de HIT is deze jongens gevolgd. Op het Braveld zag hij, dat twee van hen een erf op liepen. Hij heeft hen staande gehouden en zag en rook dat ze onder invloed waren van alcohol. Ze hadden geen goede reden om daar het erf op te lopen, het waren geen bekenden van de bewoners en ze woonden daar ook niet. Eén van de jongeren had een tas bij zich, hierin zaten een fles Bacardi en een fles Jack Daniels. De collega heeft ze een bekeuring voor openbare dronkenschap meegegeven en aangemeld voor een Horeca-ontzegging. Het betrof een 17 en 18 jarige jongeman uit Castricum.

Akersloot
In Akersloot zijn op vrijdag 26 april rond 17.00 uur mogelijk van diefstal afkomstige spullen aangetroffen in de bosjes achter een woning aan de Beethovenstraat. Het betrof een picknickmand en een gereedschapskoffer, beiden met inhoud en meerdere foto camera lenzen. De goederen zijn meegenomen en liggen op het politiebureau Castricum te wachten op hun eigenaar/eigenaren.

Afbeelding