In februari was Chantal Janzen een dagje in Heiloo aan het werk, om opnames te maken voor het tv-programma Chantal Komt Werken. Vanavond wordt de aflevering uitgezonden op RTL4.

In dat programma draait ze een dagje mee met vakmensen in een specifieke branche. In Heiloo ging ze als bouwvakker aan de slag. In de bouw wordt vroeg begonnen, dus ze werd al om 07.00 uur bij het complex aan Het Hoekstuk verwacht. Nog voor de schaft heeft ze een dakraam geplaatst. Het werk valt Chantal niet mee. Ergens in de uitzending vraagt ze zich af: “Waarom doe ik dit?”

Aan het eind van de ochtend moet er natuurlijk geluncht worden. Dat deed de hele ploeg bij Cafetaria De Eethoek in winkelcentrum Het Hoekstuk. Mede-eigenaar Ed van Haaren: “De productieleiding vroeg of ik op 31 januari iets eerder open wilde gaan, zodat er ook in de cafetaria opnames konden worden gemaakt. Ik had geen bezwaar natuurlijk.” Chantal en de bouw- en televisieploeg zijn door Ed en zijn team goed verzorgd. “Chantal kwam later in de middag nog even alleen langs om een kroketje te halen,” zegt Ed. “Die vond ze erg lekker.”

Vanavond (donderdag 4 april) wordt de ‘HeilooĆ«r’ aflevering van Chantal Komt Werken uitgezonden tussen 20.30 en 21.30 uur op RTL4.