Afgelopen zaterdag 23 maart vond de jaarlijkse voorstelling van Dansstudio Just Dance/Stichting Balletclub Uitgeest plaats in de Stadsschouwburg Velsen. Een dansvoorstelling door ruim 200 leerlingen (met uitzondering van de peutergroep) van deze dansschool uit Uitgeest.

Het thema van dit jaar was ‘Just Dance in the City’. Het publiek in de volledig uitverkochte zaal (ruim 700 plaatsen) werd meegenomen op een reis langs verschillende steden in de wereld. De show opende met een veiligheidsinstructie van stewardessen, net zoals in een echt vliegtuig! De hoofdrol werd gedanst door Jette Terra. De 8-jarige leerlinge van de dansschool nam als rode draad het publiek mee langs een aantal steden. Zo danste de hiphopgroep op een nummer over Parijs, danste een van de vele streetdancegroepen op een nummer over Tokyo en vloog het vliegtuig ook langs Florida. Met de twee kleinste kleutergroepen danste Jette een Arabische dans en Chinees zakdoekje leggen. Dit was een kleine greep uit de vele dansen die in de bijna twee uur durende show te zien waren.

De klassieke balletgroepen, moderne dansgroepen, de groep Dance&Fit (30+) en niet te vergeten de boysclass hebben ook hun dansprestaties laten zien tijdens de voorstelling. Alle leerlingen hebben genoten van deze show. Dit straalden zij uit tijdens de finale, waarbij alle deelnemers het podium op kwamen om een groot applaus van de aanwezige ouders, grootouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen en een roos in ontvangst te nemen! Dit jaar was ervoor gekozen de jaarlijkse voorstelling niet aan het einde van het dansseizoen te doen, maar al in maart. De reden hiervoor was het aankomende zwangerschapsverlof van docente Roxanna Ouchene-Vastmaar. Samen met docente Yorinde Janmaat had zij de artistieke leiding en productie van de voorstelling. De danslessen van dit seizoen lopen door tot 12 juli 2019. Benieuwd? Kom langs voor een gratis proefles! Kijk op www.dansstudiojustdance.nl voor het actuele rooster.