De bekroonde Nederlands/Russisch/Franse violiste Maria Milstein komt zondag 7 april weer naar de Ruïnekerk, nu met een programma met grootse kamermuziek.

Ze neemt haar echtgenoot mee, de violist Mathieu van Bellen van het gevierde Busch Trio. Ook haar temperamentvolle ouders – altvioliste Natalia Tolstaia en pianist Serguei Milstein – zijn van de partij. De met vele prijzen bekroonde violiste Maria Milstein is een geliefd musicus in Bergen: van al drie edities van het Duinstreek Kamermuziek Festival was zij artistiek leider. Het Festival slaat een jaartje over, vandaar dat zij nu voor een niet te versmaden concert naar de Ruïnekerk komt. Met haar echtgenoot en ouders creëerde ze een bijzonder gelegenheidskwartet waarmee grootse kamermuziekwerken zullen worden vertolkt.

Milstein werd mede beroemd als violiste van het Van Baerle Trio met (inmiddels) meesterpianist Hannes Minnaar en cellist Gideon den Herder. Met haar zus de pianiste Nathalia Milstein vormt zij een duo, vorig jaar nog te bewonderen in een adembenemend optreden in het Duinstreek Kamermuziek Festival. Milstein en haar partner Mathieu van Bellen zijn vaste gasten bij het Grachtenfestival in Amsterdam. Vele prijzen vielen haar ten deel, maar de grootste was de Nederlandse Muziekprijs in 2018. Maar vooral weet Milstein de ziel van de muziek te raken!

Aanvang concert 15.00 uur, zaal open om 14.30 uur. Meer weten of reserveren? Mail naar kaartverkoop@kunstgetij.nl of bel 06-50584308. Kaarten à € 17,50 zijn ook verkrijgbaar bij de Eerste Bergensche Boekhandel in Bergen en aan de zaal – tenzij uitverkocht. Abonnementhouders van de Kamermuziekserie in de Ruïnekerk en donateurs van de stichting vrienden van de Ruïnekerk betalen € 15,- (kortingkaarten telefonisch reserveren via 06-50584308).