Er komt toch een tweede supermarkt aan het Plein in het centrum van Bergen. Supermarkt Deen heeft er al een vestiging en nu bevestigt de Lidl dat zij er ook een filiaal zullen openen.

De komst van Lidl ligt gevoelig, want ook de Aldi wil zich aan het Plein vestigen. Centrumbewoners maakten daar eerder al bezwaar tegen. “Wij gaan ons inderdaad vestigen in Bergen. De datum van opening van de vestiging weten we op dit moment nog niet. Verder is het momenteel nog te vroeg om meer uit te wijden”, laat een woordvoerder van Lidl weten. Ook bevestigt het bedrijf dat het om het voormalige pand van de ABN AMRO gaat.

De vestiging van nog een supermarkt aan het Plein, de entree van Bergen, is heikel te noemen. Toen de geruchten over de Duitse budgetsuper voor het eerst de ronde deden, reageerden Bergenaren al negatief. Daarnaast was er al sprake van de komst van een tweede supermarkt aan het Plein: een Aldi.

Geen super

Die Aldi-supermarkt maakt onderdeel uit van ‘De 7 Dorpelingen’. Het plan waar de gemeenteraad voor gekozen heeft voor de ontwikkeling van het centrum van Bergen. Dit ‘hete hangijzer’ houdt de gemoederen flink bezig in Bergen. Omwonenden vinden het bouwplan veel te massaal en zien ook de supermarkt niet zitten.

Woensdag 10 april vernietigde de Raad van State het bestemmingsplan voor ‘De 7 Dorpelingen’. Door dit besluit is het nog maar de vraag of een Aldi ooit naar het Plein zal verhuizen, en eventueel dus de derde supermarkt bij de entree van het dorp zal worden.

De gemeente Bergen kan de komst van de Lidl-supermarkt niet bevestigen. “Er is nog geen officiĆ«le aanvraag ingediend. Daarom gaat de gemeente vooralsnog niet in op vragen hierover”, meldt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd. De vraag of het voormalige ABN AMRO-pand zich zonder bestemmingsplanwijziging leent als supermarktlocatie blijft vooralsnog onbeantwoord. Wordt vervolgd.

Bron: NH Nieuws