Zondag 28 april is de eerste open zondag van Fort aan Den Ham, aan de Busch en Dam in 2019. Van 11 tot 16 uur bent u welkom en er is ruim parkeren op het voorterrein.

We starten, zoals traditioneel, het seizoen met een doorlopende workshop “Tinnen soldaatjes gieten en beschilderen” in het fort.

Door de jeugd beschilderde resultaten van het tin gieten kunnen meegenomen worden. Jaren ’50 muziek op jaren ’50 draaitafels wordt verzorgd door het Nederlands Grammofoon Genootschap. Het fort ligt net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de provinciale weg N203. Nu een rustige plek in het Noord-Hollandse landschap, maar in de mobilisatietijden 1914-1918 en 1940 vol soldaten en kanonnen.

De vrijwilligers hebben van het fort een militair museum gemaakt met behoud van de oude sfeer van militaire mobilisatie. Zoveel mogelijk is het fort in de oude staat gehouden of teruggebracht met ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappen privaten. Er zijn exposities over de Stelling, de Tweede Wereldoorlog. militaire communicatie, de linie van Beverwijk en de Politionele acties gedurende 1945-1950 in voormalig Nederlands-Indiƫ. Het fort zijn fortterrein rondom is geheel toegankelijk.

Kunt u op zondag niet dan is het fort ook het hele jaar door op iedere woensdag tussen 10 en 15 uur te bezoeken.