In een twee keer rijk gevulde zaal zette de jongerengroep van Theaterbende Heiloo afgelopen zaterdag een fantastische voorstelling neer.

Het publiek waande zich in een vliegtuig waar aankomende stewardessen en stewards een opleiding volgde bij Angel Air. Ieder hun eigen verhaal, ieder een eigen motivatie. Via een video konden zij solliciteren en dat was even zo creatief ingevuld. De kijker werd meegenomen in de beweegredenen van de stewardessen en stewards en ze mochten de opleiding gaan volgen. Onder leiding van een door tuinkabouters gefascineerde ervaren stewardess gebeurden de meest vreemde dingen in het vliegtuig. Alle situaties moesten worden geoefend.

In dit stuk zit meer dan je kunt vermoeden. Psychologisch interessant. Ieder zijn eigen verhaal en achtergrond. De kijker wordt er in meegenomen en met bepaalde types krijg je ook echt medelijden. Afgewisseld met schitterend gezongen nummers met pakkende teksten. Kortom een voorstelling waar je van begin tot eind geboeid naar kijkt. Genieten van bijna 1,5 uur fantastisch in elkaar gezet theater met een eenvoudig maar doeltreffend decor. Voor een zeer groot deel door de spelers zelf geschreven, met een geweldige finishing touch door de regisseur en muziekdocente.

De voorstelling is nog te zien in Assendelft op 22 juni as.

Ook meedoen? Nieuwe ‘bende’leden zijn altijd welkom. Ben je tussen 12 en 18 jaar en wil je ook schitteren op het podium? Audities vinden plaats op 10 mei as. vanaf 10.30 in de Muziek-, en Dansschool Heiloo, Het Veld 1. Aanmelden kan via: info@theatherbende-heiloo.nl. Voor volgend jaar staat een stuk over Anne Frank op de agenda.

Tekst: Annet Schotborgh