Een groep enthousiaste vrouwelijke schilders uit Bergen laat werk zien in galerie De Kapberg.

De acht leden van Seven+ kwamen elkaar negen jaar geleden tegen in het prachtige atelier van Erik Prins in Bergen. Tot op heden volgen zij daar met groot enthousiasme masterclasses. Het schilderen in een groep werkt stimulerend: een creatief gevecht tussen voortgang en rust, impulsen en structuur, kleur en leegte. De groep bestaat sinds voorjaar 2015. De expositie in De Kapberg is de eerste keer dat zij gezamenlijk exposeren in een galerie. Twee kunstenaressen maken ruimtelijk werk.

Anita Boereboom

is in haar schilderijen vooral met de kleuren bezig en laat een duidelijke uitwisseling zien van schraal en vet. Uiteindelijk wordt het meestal een abstract landschap.

Annelies Horden

maakt schilderijen en objecten. Ze laat de schijnbare schoonheid van de consumptiemaatschappij zien. Ze verzamelt, groepeert en sorteert afvalmaterialen. De objecten en/of installaties laten ieder op eigen wijze de schoonheid zien van wat wij weggooien.

Miekenette Coelingh Bennink

schildert maar maakt ook beelden. Ze werkt niet met een vooropgezet plan aan de beelden. Ze schildert laag over laag, experimenterend met kleuren en massa op zoek naar evenwicht en monumentaliteit.

Ada Kok

schildert het liefst abstract, maar veelal komen er gaandeweg toch aspecten van figuratieve elementen naar boven. Ze werkt vooral met acryl op papier en op doek.

Lot Nieveen

schildert soms op muziek. De beelden en kleuren die bij het horen van muziek naar boven komen, worden overgezet op doek. Zo heeft bij voorbeeld Rachmaninov een andere kleur dan Steely Dan. Haar schilderijen hebben meestal een ‘dikke huid’.

Riet Moreu

is als binnenhuisarchitect begonnen en in Bergen gaan schilderen. Ze experimenteert graag met verschillende materialen zoals zand, lijm, inkt, potlood, pen, waterverf en acrylverf. Het is noch abstract, noch realistisch, puur eigen fantasie en vooral ook vol toevalligheden.

Jeanine Jordaan

beschouwt reizen als een bron van inspiratie en energie. Op reis fotografeert ze vooral. Weer thuis gebruikt ze de vele foto’s als start van een schetsboek. Experimenteren en kijken of een combinatie van vormen kan leiden tot nieuwe beelden. Uiteindelijk gebruikt ze vaak verschillende beeldtalen: tekenen, schilderen, fotografie en collages.

Marijke den Ouden

toont in haar werk een veelheid van vlakken, lijnen, ritmes en leegtes. Ze schildert met inkt en waterverf op rijstpapier, een techniek die ze geleerd heeft toen ze in Hongkong en Singapore woonde: metropolen met stapelingen, contrasten, texturen, klanken en kleuren. Maar ook de Hollandse velden met hoge grassen en bloemen inspireren haar.

De tentoonstelling is te zien van 5 april tot en met 12 mei op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef.