Op donderdag 25 april geeft Tamar Valkenier (30) een lezing over haar avontuur in Mongolië.

Zij beleefde daar een solo-reisavontuur met eigen paard, kameel en hond. Zij vertelt over de passie, het doorzettingsvermogen en het vertrouwen dat nodig is om iets dergelijks te ondernemen. Over een doel voor ogen hebben en daar stukje bij beetje naartoe werken, ook als de horizon (nog) niet in zicht is.

Terwijl ze nooit eerder iets dergelijks had ondernomen, bereisde zij met paard, kameel en hond vier maanden lang de Altaj bergen van Mongolië. Een ogenschijnlijk onmogelijke wens mondde uit in een waanzinnige zomer vol persoonlijke overwinningen en onverwachte wendingen. Tamar Valkenier neemt ons mee door woestijnen, over bergen, door rivieren en moerassen, in de wereld van de nomaden en de adelaar jagers, onder blauwe hemelen en door zand- en sneeuwstormen. Stap voor stap vond zij het vertrouwen en de rust om haar droom te verwezenlijken en ervan te genieten. Elke dag weer.

De lezing vindt plaats in dorpshuis De Zwaan op donderdag 25 april van 09.30 uur tot 11.30 uur. De kosten bedragen € 3,– inclusief koffie/thee. U kunt vooraf of aan de zaal een kaartje kopen.