Pop-up museum van Berger Scholengemeenschap en Kranenburgh tijdens Nationale Museumweek.

Tijdens de Nationale Museumweek, van maandag 8 tot en met zondag 14 april, is de Berger Scholengemeenschap een pop-up museum! De Berger Scholengemeenschap (BSG), Studio C, het creatief atelier van Museum Kranenburgh en de Nederlandse Museumvereniging werken samen in de tentoonstelling ‘In mijn hoofd. Dwalen in gedachte(n)’. De tentoonstelling is gedurende de Nationale Museumweek op schooldagen te bezoeken.

Voorafgaand aan de Nationale Museumweek zijn BSG-leerlingen op bezoek geweest bij Museum Kranenburgh, waar ze kennis maakten met de museumcollectie en luisterden naar een inspirerende lezing van gastcurator Marie Stel. Na een hele dag te zijn ondergedompeld in het vak van een curator kozen ze kunstwerken uit die vanaf 5 april te zien zijn in de pop-up.

Het schoolgebouw is door de leerlingen uit verschillende jaarlagen omgebouwd tot een heus museum. Tegelijkertijd worden er allerlei educatieve activiteiten georganiseerd zoals workshops en rondleidingen. Passend in traditie van de Berger Scholengemeenschap geven de leerlingen een geheel eigen draai aan het programma!

De Berger Scholengemeenschap is te vinden aan de Rondelaan 34 in Bergen. Het pop-up museum is maandag 8 tot en met zondag 14 april te bezoeken op schooldagen van 09.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.