Op Koningsdag (27 april) ziet de nieuwe Uitgeester/Heemskerkse formatie Johan & the Poolmen het levenslicht. Een nieuwe coverband die bestaat uit zeer ervaren oude bekenden.

In juli 2017 vroeg zanger Johan Poelman een aantal bevriende muzikanten om te spelen op een feestje van een kennis. Het optreden sloeg die avond zo aan dat een aantal muzikanten het wel leuk leek om er verder mee te gaan. En zo geschiedde.

Naast Johan bestaat de band uit bassist Jeremy Lammerts van Bueren, die jarenlang speelde in coverband B-four en daarvoor in BRATT, een band met voornamelijk eigen werk. Jeremy is ook sessiemuzikant en een begenadigd componist en producer. De toetsen worden bespeeld door Heemskerker Ruud van Zijl. Deze allroundtoetsenist heeft zijn sporen ruimschoots verdiend bij o.a. Stars that Speak, De Heeren van Haerlem en de Allmenband. Ook is hij bekend van de Bill, Bob en Benny sessies in Sonnevanck in Wijk aan Zee. Drummer is Uitgeester Fred Baaren, die jarenlang heeft gespeeld in rockcoverband Fetherlite. Na een adempauze van vijf jaar kriebelde het toch weer om te gaan optreden.

Tot slot voegde Marco Metselaar zich bij dit gezelschap. Marco heeft jarenlang de snaren geplukt in The Relic en de Anouk Tribute Band. De vijf muzikanten staan op Koningsdag voor het eerst op de bühne in de feesttent in Heemskerk. Een nieuw geluid met bekende muzikanten. Een avondje muziek met classic rocksongs afgewisseld met hits van nu.