EGMOND AAN ZEE – Groep 8 van obs de Driemaster heeft afgelopen week voor gezorgd dat het oorlogsmonument aan de Voorstraat er weer netjes uitziet. Al het onkruid is tussen de stenen verwijderd, oude plantjes weggehaald en nieuwe plantjes geplant.

Het oorlogsmonument is geadopteerd door groep 8 van de Driemaster. Elk jaar zorgen de kinderen uit de hoogste groep ervoor dat niet alleen het monument er netjes uitziet maar ook dat er teksten worden voorgedragen.

Ook wordt er een bloemstuk namens de kinderen gelegd en staat een aantal kinderen met fakkels de stille tocht op te wachten bij het monument.

Ook dit jaar heeft de klas weer veel aandacht besteed aan lessen over de Tweede Wereldoorlog en vooral stil gestaan bij de gevolgen ervan. Tijdens deze weken is groep 8 op bezoek geweest bij het Verzetsmuseum in Amsterdam.