De politieberichten van maandag 8 april tot en met zondag 14 april 2019.

Castricum

Woensdagochtend 10 april rond 8.00 uur kreeg de politie een melding dat er een scooter in de sloot lag naast de N203. Ter plaatse lag er een scooter met zijn neus in de sloot en de achterkant op de kant. Bestuurder en bijrijder, waren ook in het water geland en zaten nu op de kant de blauwbekken. Dekens waren er al door een omstander gebracht. De ambulance was ook ter plaatse, die heeft beide personen die op de scooter zaten gecontroleerd. Zij zijn ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. Het bleek dat er nog een andere partij bij betrokken was. Deze reed op de fiets vanuit Uitgeest in de richting van Castricum. De bestuurder van de bromfiets reed achter de fietser .Ter hoogte van de Uitgeesterweg wilde de fietser afslaan. Dit deed hij zonder zijn hand uit te steken. De scooterrijdster was net aan het inhalen. De fietser en scooter raakten elkaar op de flank. Vermoedelijk is de scooter hierdoor uit balans geraakt en in het water terecht gekomen

Op zaterdag 13 april bleek tussen 13.50 uur en middernacht een poging woninginbraak te zijn geweest aan de noordzijde van Castricum. De voordeur was geforceerd met een schroevendraaier. Het lijkt erop dat de dader niet naar binnen is geweest, want het huis zag er niet doorzocht uit en de melder mistte op dat moment nog niets.

Tijdens een onrustige horecanacht op zaterdag 13 april, waren er in Castricum twee groepjes jongeren, die elkaar meerdere malen opzochten en vochten. Met hulp van dubbele eenheden van de Landelijke Eenheid, 4 lokale agenten en ondersteuning van de beveiliging zijn de groepen met harde hand uit elkaar gehaald. Ruim tien man zocht elkaar even later op in één van de zijstraten van de Dorpsstraat en ging verder met vechten. Met moeite zijn ook die vechters uit elkaar gehaald en weggestuurd. Eén van hen, een 20 jarige jongeman uit Uitgeest, luisterde niet, bleef terugkomen, ondanks dat hij gevorderd was weg te gaan. Hij is aangehouden. Hij heeft een aantal bonnen gehad en is hierna heengezonden.

In de nacht van zaterdag 13 april op zondag 14 april is tijdens de uitloop van de Horeca op de Dorpsstraat in Castricum een politieman mishandeld. Dat was omstreeks 03.17 uur. Hij kreeg een kaakslag van een dronken jongeman van 16 jaar uit een Uitgeest. Deze is aangehouden en zijn ouders zijn op de hoogte gesteld. Er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

Akersloot

Maandagochtend 8 april tussen 08.55 uur en 12.55 uur is er een radar snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg te Akersloot. De toegestane snelheid aldaar is 50 km/h. Hoogst gemeten snelheid 78 km/h Van de 839 passanten hebben er 96 een verbaal gekregen

Maandag middag 8 april omstreeks 15.00 uur vond er een aanrijding zonder letsel plaats tussen een snorfietser en een fietser op de Mozartlaan te Akersloot. De bestuurder van snorfiets reed over de Mozartlaan. Ter hoogte van de kruising Brahmslaan reed een fietser vanaf het trottoir, tussen twee hoge voertuigen door, de rijbaan op. Hierbij botsten de twee tegen elkaar aan en kwamen zij ten val. De fietser had geen letsel en de bestuurder van de snorfiets liep een kleine bloeding aan zijn neus op. De sSnorfiets raakte beschadigd aan het stuur.

Op zaterdag 13 april omstreeks 15.44 uur is de politie naar een brandmelding gegaan bij een Horeca gelegenheid in Akersloot. Er bleek flinke rookontwikkeling in één van de vleugels te zijn, waardoor de 3 etages van die vleugel zijn ontruimd. De brandweer heeft die vleugel kamer voor kamer betreden en alle kamers gelucht. Het bleef gelukkig bij geschrokken klanten.

Limmen

In Limmen is tussen zaterdag 13 april 15.30 uur en zondag 14 april 10.30 uur in een woning ingebroken door middel van cilinder trekken aan de voorzijde van de woning. Na inbraak is de cilinder teruggeplaatst alsof het leek dat er niets aan de hand was. Gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend, wat er precies is weggenomen. Aangifte is gedaan door zoon van de bewoners.