Op de A9, ter hoogte van Heemskerk is een auto gecrasht. De weg is daar gedeeltelijk dicht, meldt mediapartner NHnieuws.

Volgens een getuige gaat het om een taxi die door nog onbekende reden in rechterberm terecht kwam, de vangrail aantikte, in de slip raakte en midden op de weg tot stilstand kwam.
De twee inzittenden zouden met de schrik zijn vrijgekomen.

Omdat de taxi een elektrische exemplaar betreft en na het ongeluk een vreemd geluid maakte, werd ook de brandweer opgeroepen. Door de botsing tegen de vangrail lag ook de weghelft richting Amstelveen bezaaid met brokstukken. Nadat was opgeruimd, moest ook de beschadigde vangrail worden vervangen. Hoe laat dat werk is afgerond, is niet bekend.

Aanvankelijk meldde de ANWB dat de snelweg volledig werd afgesloten, maar volgens Rijkswaterstaat gaat het tussen Beverwijk-Oost en knooppunt Beverwijk inmiddels nog slechts om de linkerrijstrook. De verbindingsweg van de A22 naar de A9 is wel even helemaal dicht geweest.