Afgelopen weekend hield sportvereniging TIOS uit Limmen haar jaarlijkse onderlinge wedstrijd. De opkomst bij de recreatiegroepen was ontzettend groot. Bijna 40 kinderen bonden met elkaar de strijd aan voor het brons, zilver en goud.

De kinderen waren in drie leeftijdscategorieën verdeeld en toonden hun oefening op balk, vloer, brug en sprong. Aangezien de deelname zo groot was, werd er ook nog een conditieonderdeel afgenomen.

Alle kinderen deden hun uiterste best voor het publiek, dat in groten getale aanwezig was. De beste drie turnsters van groep 3 t/m 5 waren Sanne Reynders, Aya Al Kotifan en Lucy Hopman. De hoogst genoteerden bij groep 6 en 7 waren Manou van Iwaarden, Isa van Duin en Quinty Blankensteyn. Bij groep 7 en ouder scoorden Fien Wittenbrood, Dewi Nieuwland en Roos de Wit de meeste punten. Opvallend waren de salto’s en flikflakken van de laatste groep deelneemsters. Alle meisjes werden beloond met een medaille en een mooi diploma.

In de tweede wedstrijd kwamen de jonge talenten en de selectiemeisjes aan de beurt. Er werd fel gestreden om de beker en de punten lagen dicht bij elkaar. Bij de jonge talenten was het Feline van der Velden die de beker in ontvangst mocht nemen. Zij behaalde 0.1 punt meer dan Daniëlle Hof. Bij de selectiemeisjes ging de beker naar Jorieke Visser die 0.2 punt meer scoorde dan Hannah van der Tol. Ook hier gingen alle deelneemsters met een medaille en een diploma naar huis, want meedoen is belangrijker dan winnen. Het bestuur en de leiding van TIOS kan terugkijken op een zeer geslaagd evenement.