Zondag 14 april was er weer de feestelijke dag van de onderlinge wedstrijden van gymvereniging DOS Castricum. Een heel gezellige, maar ook spannende dag voor alle jongens en meisjes die turnen bij de recreatiegroepen van de turnvereniging.

De dag begon in alle vroegte met de kleuters die hun gymkunsten lieten zien aan vaders, moeders, opa’s, oma’s en andere bekenden. Na het favoriete poffertjesspel, was het tijd voor klimmen, springen, rollen, zwaaien en nog veel meer. Hun uurtje eindigde met het lied “superman” waar zowel de kinderen als het publiek enthousiast aan meededen. Na afloop kregen alle kinderen een welverdiende medaille en glommen niet alleen de kinderen van trots , maar ook het publiek.

Vervolgens was het de beurt aan de jongste meisjes en jongens. Zij lieten al echte turnoefeningen zien op balk, brug, vloer en sprong. Zij werden beloond met veel applaus, mooie cijfers van echte juryleden en uiteraard een welverdiende bronzen, zilveren of gouden medaille.

Er volgden nog drie wedstrijden, waarin de meisjes het steeds opnamen tegen hun leeftijdsgenootjes. Vele mooie oefeningen kwamen voorbij en de ouders konden vol trots kijken naar hetgeen hun kinderen geleerd hadden tijdens de wekelijkse turnlessen.

Tussen de wedstrijden door werd er genoten van mooie demonstraties, uitgevoerd door de selectiemeisjes van DOS. Ook zij zorgden voor veel applaus en bewonderende “oh’s” en “ah’s”.

Dankzij de inzet van veel vrijwilligers, juffen, hulpjuffen en juryleden kan er weer vol tevredenheid terug worden gekeken op een geslaagde dag.

Begint het bij u of uw kind ook te kriebelen dan bent u welkom op één van de gymlessen, te vinden op de website: www.doscastricum.nl