Peter Knippels is een enthousiaste amateur bollenliefhebber, geïnteresseerd in bloembollen uit alle werelddelen. Hij kweekt een brede diversiteit aan bloembollen, buiten en in zijn kasje in de achtertuin.

Zijn grootste interesses zijn scilla-achtigen en bloembolgewassen uit Zuid-Afrika. De hobby gaat verder dan alleen het kweken van de planten. Hij heeft in de afgelopen decennia verschillende planten-reizen gemaakt of tijdens familievakanties uitstapjes gemaakt naar groeigebieden van bloembollen. Zijn credo is dat voor het succesvol kweken van bolgewassen het belangrijk is te weten hoe de planten in de natuur groeien en bloeien.

In zijn lezing ‘Langs bloembollen hot spots all over the world’ neemt Peter de aanwezigen mee op een virtuele wereldreis langs bloembollen in hun natuurlijke omgeving. De start ligt in de Verenigde Staten, om via Canada, Zuid-Afrika en Turkije terug te reizen naar Europa. In de bezochte gebieden heeft hij vele mooie bolgewassen in hun natuurlijke omgeving gezien. Hij laat hiervan foto’s zien en vertelt verhalen over het reizen en de bezochte gebieden.

U bent van harte welkom op donderdag 18 april.

Locatie:
Clusius College
Oranjelaan 2a
1901 TX Castricum

Kosten: € 3,00. Leden Groei & Bloei: gratis. Aanvang: 20.00 uur. Zaal open 19.30 uur