Tijdens de Bloemendagen, op zondag 28 april van 11.00-18.00 uur, organiseert het gemengd koor De Vredeburgers in samenwerking met de Stichting Hortus Bulborum voor de zesde keer een kunst- en muziekevenement. De vorige keren was het een zeer geslaagd en gezellig festijn dat vele enthousiaste bezoekers van heinde en verre heeft getrokken.

In de tuin achter ‘Ons Huis’, op het terrein van de Hortus, wordt een kunstmarkt gehouden waar o.a. stenen beelden, keramiek, schilderijen en kaarten met monotype, collages, handgemaakte leren tassen en accessoires, sieraden, handbeschilderde zijde en handgemaakt vilt te bewonderen en te koop zijn. Alle deelnemende kunstenaars komen uit de regio.

In de prachtige muziekkoepel, Het Pieter Boschman Paviljoen, is ‘s middags gezellige muziek te beluisteren. Ook het organiserend koor zal een kort informeel optreden verzorgen.

Tussen 13.15-13.45 uur treedt het gemengd koor De Vredeburgers op o.l.v. Gerard Leegwater. Ze zingen onder meer operaliederen van Verdi en enkele nummers uit het lichtere genre. Tussen 14.30-17.30 uur spelen ‘De Zwagers’, bestaande uit Hubert Kuijper en Sjaak Keijzer uit Heiloo, Ierse folk, blues, country en ballads. De klank van de akoestische countrygitaar en akoestische basgitaar in combinatie met het stemgeluid van deze heren, is krachtig, puur en heel ‘dicht bij de basis’.

Op het terras en in Ons Huis is koffie en thee met huisgemaakte taart verkrijgbaar. Er wordt een drankje geschonken en een hartig hapje geserveerd. Ook zijn er diverse belegde broodjes verkrijgbaar. Tevens is er een loterij met diverse originele prijzen en voor de kinderen een gratis grabbelton met leuke verrassingen.

De opbrengst van al deze activiteiten komt ten goede aan het gemengd koor De Vredeburgers om in de toekomst mooie concerten te kunnen blijven presenteren. Voor meer informatie: www.devredeburgers.nl.