In de nacht van vrijdag 12 op zaterdag 13 april werd er een ravage aangericht op het Volkstuinencomplex aan de Zienlaan. De tuinders zijn zeer aangeslagen en de opruimwerkzaamheden hebben veel tijd gekost. Het volkstuindrama had voor één persoon wel een goede afloop, namelijk voor de 4-jarige Mick.

Het vrolijke ventje kreeg na een week zijn fietsje weer terug die tijdens de nachtelijke slooptocht door Uitgeest werd meegenomen uit de Tulpstraat. De tuinders zagen het fietsje, samen met andere gesloopte en gestolen spullen, onder water liggen in De Kuil en hebben alles opgehengeld.

Via de website en Facebookpagina van De Uitgeester werd een oproep gedaan om de rechtmatige eigenaar van het groene fietsje te achterhalen en de moeder van Mick meldde zich.

Mick is dolblij dat zijn fiets na een week weer is gevonden: “We snapten er niets van, ik was wel bang dat er een dief was,” vertelt het blije mannetje. Mick fietst iedere dag met zijn vader of moeder naar basisschool De Binnenmeer en toen ze zijn fiets niet konden vinden hebben ze de wijk doorzocht. “We konden hem niet vinden en kochten via Facebook een nieuwe fiets. Niet zo’n dure hoor, maar hij heeft er toch één nodig,” aldus de vader van Mick. Op de plek waar de fiets gevonden is maken we een foto. Mick bestudeert zijn fiets grondig want hij weet wel het een en ander van fietsen, vertelt hij. “Het lijkt alsof het zadel een beetje vies is,” constateert hij.

Als Mick een paar rondjes heeft gefietst om de verslaggever te laten zien wat hij kan, kijkt hij ineens bedenkelijk. Hij neemt dan ook afscheid met de woorden: “Mevrouw, krijgt degene die mijn fiets in het water heeft gegooid eigenlijk straf?” “Het arme mannetje, dat hij over zulke dingen moet nadenken met zijn vier jaar oud,” denkt de verslaggever en ze vertelt Mick dat dat vast goedkomt. Hopelijk melden de daders zich na het lezen van het leed dat zij hebben veroorzaakt alsnog.