Na 7 maanden repeteren staan de 59 leerlingen van JPTeens on Stage in de startblokken om de musical ‘JPTeens in Concert’ op de planken te brengen.

De musicalgroep brengt dit jaar 7 musicals op het podium en dat belooft een waar spektakel te worden waarin we springen van onder andere Fame (uit 2013) naar Belle en het Beest (2014) en van TarzOn Stage (2017) naar SISTERs in ACTion (2018). Ook wordt er aan het eind een voorproefje gegeven op de musical van 2020.

In slechts 90 minuten passeren maar liefst 29 liedjes de revue en worden er 250 kostuums gedragen. Een flinke uitdaging maar met een supergaaf eindresultaat. Het bijzondere van deze productie is dat een aantal oud gedienden hun rollen van voorgaande jaren weer vertolken. Dit geeft een unieke chemie tussen de eerstejaars en de inmiddels uitgezwaaide ‘ouderen’.

Oud-leerling: “Ik had 4 jaar geleden nooit gedacht dat ik deze fantastische rol nog een keer zou mogen spelen, maar wat een eer om nogmaals m’n kunstje te mogen flikken en dat met heel veel nieuwe en getalenteerde anderen. Ik kende mijn teksten nog, wist mijn solo nog en zelfs mijn kleding paste ik nog.”

Nieuwe aanwinst: “Toen we in oktober hoorde wat voor voorstelling we gingen spelen, dacht ik ‘jeetje dat zijn veel heel veel spelers, ik zal vast maar een heel klein rolletje hebben’, maar niets is minder waar. Ik sta veel op het podium en ben echt goed zichtbaar én ook hoorbaar. Omdat het mijn eerste keer is, ben ik wel heel zenuwachtig maar heb ik er ook veel zin in. Laat maar komen! Wat ik vooral spannend vind is de techniek, ik heb nog nooit eerder met een zendermicrofoon gespeeld en ik hoop maar dat dat goed blijft zitten.”

Nieuwe aanwinst: “Ik heb een hoofdrol en diegene die deze rol hiervoor speelde, komt kijken. Natuurlijk ben ik vereerd om nu die prachtrol te spelen, maar vind het ook extra spannend; doe ik het wel goed, zal ze niet jaloers zijn dat ik nu haar lied mag zingen en haar jurk mag dragen.”

Crew-member: “Het is voor onze trouwe bezoekers een groot feest van herkenning en we zijn natuurlijk erg benieuwd naar de reacties achteraf. Wij vinden het eindresultaat geweldig en hopelijk vindt het publiek dat ook.”

U bent van harte welkom om naar deze bijzondere voorstelling te komen kijken in de aula van het Jac. P. Thijsse College in Castricum (De Bloemen 65). De voorstellingen zijn op donderdag 4 april, vrijdag 5 april en zaterdag 6 april om 19:30. Op zaterdagmiddag is er een matineevoorstelling die om 15:30 start.

De kaartjes kosten €7,50 voor volwassenen en slechts €6,- voor kinderen onder de 12 jaar en zijn verkrijgbaar bij de receptie van het Jac. P. Thijsse College (dagelijks open van 8:00 – 16:30, geen pin aanwezig).