Het is ondertussen een paar maanden geleden dat een verwoestende brand Gasterij Nieuw Westert in de as heeft gelegd. Een trieste aanblik is alles wat er is overgebleven van de monumentale duinboerderij. Ondanks dat er op locatie weinig lijkt te gebeuren, wordt er achter de schermen hard gewerkt aan de herbouw van Gasterij Nieuw Westert. Dat de monumentale duinboerderij terugkomt, dat is een feit!

Na de verwoestende brand in de nacht van 4 op 5 januari, is er veel gebeurd rondom Gasterij Nieuw Westert. Voornamelijk achter de schermen is hard gewerkt aan een snelle herbouw. Na veel gesprekken met de betrokken partijen, kan er nu, na drie maanden, gesteld worden dat Gasterij Nieuw Westert herbouwd zal worden. Op dit moment wordt er gekeken naar geschikte partners om het hele proces van herbouwen soepel te laten verlopen.

Het is nog lastig om iets te zeggen over een tijdsplan van de herbouw. Wat wel zeker is, is dat de Westert in ‘oude’ glorie wordt hersteld. Het aangezicht blijft hetzelfde en de gezellige inrichting wordt ook zeker teruggebracht. Er zal zoveel mogelijk gebruik worden gemaakt van de oude details die nog overgebleven zijn. Ook doet Gasterij Nieuw Westert er alles aan om het hechte team te behouden. Een groot deel van de medewerkers zijn momenteel ondergebracht bij de zusterbedrijven: Strandpaviljoen Zeezicht in Castricum aan Zee, Nautilus aan Zee in Egmond aan Zee en Grandcaf√© van Ruysdael in Heemskerk.

Via deze weg wil het team nogmaals iedereen bedanken voor de mooie bemoedigende berichten en de fijne reacties. Wilt u op de hoogte blijven over de voortgang van de herbouw, volg dan de website en Facebookpagina van Nieuw Westert.