De Heilooër acteur en regisseur Torsten Colijn is op 6 april te vinden in Middelburg. Reden? Het festival heeft maar liefst twee films geselecteerd waarin hij belangrijke rollen speelt.

“Het is voor het eerst dat er op een festival twee films draaien waarin ik speel, en dan ook nog eens dat de ene film het festival opent, en de andere het mag afsluiten. Ik voel me zeer vereerd dat ‘Het meisje en de Poortwachter’ is geselecteerd als openingsfilm van het gloednieuwe International Short Film Festival Middelburg. De film, van de Zeeuwse regisseur Vincent van den Ouden, vertelt het verhaal van een meisje dat haar zusje probeert terug te krijgen uit het hiernamaals. Zij probeert de Poortwachter, het personage dat ik speel, zover te krijgen dat haar zusje kan terugkeren naar het land van de levenden. Voor het personage van de Poortwachter is er met de hand een heel bijzonder masker gemaakt, precies naar de vorm van mijn gezicht. Ik vind het een heel bijzondere film geworden, die je meeneemt naar een mystieke wereld, omkleed met prachtige muziek van componist Lonny Ziblat. De film werd eerder geselecteerd voor de Lions Club Vlissingen Film Award.”

‘The Revelator’ is de naam van de tweede geselecteerde film. De Belgisch-Amerikaans-Engelse productie speelt met de gedachten over wat goed is en wat kwaad. Wie bepaalt dat? En hoe (on)duidelijk is de grens? Colijn schittert in de film als een soort almachtige figuur, die zich op het eerste gezicht heel anders voordoet dan hij in werkelijkheid is. “Een geweldige rol, echt een om mijn tanden in te zetten. Samen met de Vlaamse regisseur Deniz Campinar hebben we de diverse lagen van het personage verkend en bewust ook grenzen opgezocht. Het is een heel divers karakter, met sterke duistere kanten. Complexe karakters als deze spreken mij zeer aan, dagen mij als acteur uit om diep te gaan en de donkere kanten van mijn persoonlijkheid op te zoeken,” aldus Torsten.

‘The Revelator’ won in België eind 2018 de persprijs tijden het Kortfilmfestival Kalmthout en heeft wereldwijd inmiddels 12 nominaties in de wacht gesleept.