Vrijdag 12 april werden weer de Koningsspelen gehouden op de basisscholen. Aan de Koningsspelen doen jaarlijks meer dan 1,2 miljoen kinderen afkomstig van ruim 6.000 scholen mee.

Basisschool De Kerkuil in Limmen pakte dit jaar groots uit. In samenwerking met Berg en Bal Castricum, de Voetel in Limmen, Beentjes Judo-Sport Castricum en basketbal vereniging Castricum maakten zij er een grootse sportochtend van voor de groepen 3 t/m 6. Er werd getennist, geklommen, gebasketbald en een clinic judo gegeven. Ook de kleuters hadden een feestelijke spelletjesochtend op het schoolplein. Groep 7 en 8 hebben de Koningsspelen gehouden op Wouterland. De kinderen hebben genoten!

Het feest op basisschool de Brug in Akersloot startte om 8.30 uur op het plein met de officiƫle opening van de spelen en een warming up om de spieren lekker los te maken. Daarna gingen de kinderen met de begeleidende ouder naar de verschillende spelonderdelen. De kinderen uit de groepen 1 t/m 6 waren opgedeeld in gemengde groepjes. Onder begeleiding van een ouder werden spel- en sportactiviteiten gespeeld op het schoolplein, in de speelzaal en in de sporthal naast de school. Gelukkig werkte het weer mee, waardoor iedereen zich ook buiten prima en sportief kon vermaken. De ochtend werd gezamenlijk afgesloten op het plein met een heerlijke ijskoude traktatie.

De kinderen uit de groepen 7 en 8 waren om kwart over 8 al op de fiets vertrokken naar sportpark Wouterland in Castricum, waar voor hen, samen met andere basisscholen uit Castricum en Limmen een sportief programma georganiseerd was door Team Sportservice Kennemerland. Ook dit was erg geslaagd.