Zaterdag 6 april vond het Nederlands Kampioenschap judo onder 15 jaar plaats in het Groningse Leek. Dojo ‘t Loo uit Heiloo had vier geplaatste judoka’s: Di An Tan, Yesper Brunekreef, Sija Coolegem (allen 1e van Noord-Holland) en Celine Kleijmeer (2e van Noord-Holland).

Celine, als jongste in het gewichtscategorie -40, wist het heel knap tot de kwartfinales te schoppen. Dat belooft nog wat voor de toekomst! De uit Alkmaar afkomstige Sija, een al meer ervaren judoka en oudstejaars in de categorie -52 kg, domineerde in haar gewichtsklasse. Zij wist alle vier haar wedstrijden zonder tegenpunt te winnen en werd tot Nederlands kampioen gekroond. Yesper, uitkomend in de klasse -60 kg, wist zich in deze zware poule tot de kwartfinales te knokken. Di An, uitkomende in de klasse 66+, greep nipt naast het podium, maar kan wel een 5e plek op het NK achter zijn naam schrijven.

Zondag 7 april werd er in de dojo te Heiloo gestreden om het clubkampioenschap. Hier was te zien dat er een flinke kweekvijver is aan nieuw talent. Er werden mooie partijen gejudood in verschillende leeftijds- en gewichtscategorieĆ«n. Vanaf 4 jaar tot en met 15 jaar werd door zowel jongens als meisjes geknokt om de prijzen. Het was een gezellige drukte in de dojo want veel ouders, opa’s en oma’s waren gekomen om aan te moedigen. De dag werd afgesloten met de prijsuitreiking; onder luid applaus werden de prijzen uitgedeeld en in ontvangst genomen.