Vrijdagavond 12 april speelt Oeloek bij De Zwaan Cultureel in Uitgeest. Hun voorstelling Droeftoeters is een hilarische achtbaan van krankzinnige dialogen, muzikaal vuurwerk en visueel spektakel.

De voorstellingen van Oeloek barsten letterlijk van de energie. Je valt van de ene verbazing in de andere en je staat altijd op het verkeerde been. De idiote figuren vliegen je om de oren en je vraagt je af: hoe verzinnen ze het?

Droeftoeters is een ode aan de wannabe, de brulaap, de blufkoning, de tofdoener, de patjepeeër, de blaaskaak en al die andere prutsers die denken dat ze heel wat zijn. Ze blazen ze nog één keer hoog van de toren, voordat ze naar beneden struikelen.

Jochem Myjer twitterde over Oeloek: “@oeloek wow! Vond t erg leuk! Altijd heerlijk om weer eens verrast te worden met zoveel energie en originaliteit! Te gek! 🙂 #blijnaarhuis”

Oeloek bestaat uit Kevin Jolly, David Meijer, Jantijn Prins en Carlijn van Rij. Zij leerden elkaar kennen op De Theaterkade in Amsterdam, een opleiding tot uitvoerend zelfstandig theatermaker. Tijdens de opleiding bleken zij hetzelfde gevoel voor theater en humor te hebben en maakten zij samen hun afstudeervoorstelling. Wil je meer weten over Oeloek? Kijk dan op www.oeloek.nl.

Droeftoeters begint om 20.15 uur. Toegang € 15,-, vrienden van de Zwaan Cultureel krijgen € 2,50 korting. Kaarten zijn in de voorverkoop te koop op www.dezwaancultureel.nl en bij boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest. Op de dag zelf zijn de kaarten, indien nog beschikbaar, te krijgen bij de kassa.