In Hommage à Brel brengt Filip Jordens met zijn muzikanten een meesterlijke ode aan de grootmeester van het Franse chanson.

Filip Jordens imiteert niet, hij ís Brel. Zijn talent, zijn stem, zijn lichaam, het samenspel met zijn muzikanten, alles in Filip Jordens roept ‘le grand Jacques’ opnieuw tot leven. Er is ook de fysieke gelijkenis. De Franstalige Vlaming Jordens heeft dezelfde jongensachtigheid, die combinatie van verlegenheid en flair. Hij beweegt als Brel, laat zijn handen wapperen, en – vooral – werkt zich in het zweet als Brel. Met dezelfde kracht, furie, ironie en tederheid speelt hij niet enkel de zaal plat, hij laat ons ook voelen hoe groots en actueel het oeuvre van Brel, nu 40 jaar na zijn dood, nog steeds is.

Brel de dichter, Brel de visionair, Brel de muzikant, Brel de comedian, Brel de satiricus, Brel de mens. Alle oude en nieuwe fans die het optreden van Brel in 1964 in het Huis met de Pilaren in Bergen hebben gemist, krijgen een nieuwe kans in de Cultuurkoepel Heiloo!

Zaterdag 13 april, aanvang: 20.15 uur. Kaarten à € 22,50 via www.cultuurkoepelheiloo.nl, bij de Verhalenkamer op Landgoed Willibrordus Heiloo of aan de deur.