Het Stolpersteine Comité organiseert op vrijdag 26 april een fietstocht met gids langs 26 Stolpersteine in Heiloo.

Het Stolpersteine Comité werkt onder de paraplu van de Historische Vereniging en wordt ondersteund door de Gemeente Heiloo. De 26 stenen in Heiloo zijn geplaatst door de kunstenaar Gunter Demnig. Inmiddels heeft hij in Europa al 70.000 stenen geplaatst ter nagedachtenis aan de omgekomen joodse mensen. De Stolpersteine (struikelstenen) zijn in Heiloo geplaatst bij het laatst bekende adres van joodse families die woonden in Heiloo of daar ondergedoken waren.

Tijdens de fietstocht wordt gestopt bij alle 26 struikelstenen en wordt door mensen van het Stolpersteine Comité het verhaal verteld over de personen waarvoor juist daar de steen geplaatst is.

Het vertrek is om 14.00 uur vanaf het Historisch Museum op het Landgoed Willibrordus, de fietstocht zal ongeveer 2 uur duren. Prijs € 5,00 (geen pin) inclusief koffie /thee en een beschrijving van de Stolpersteine in Heiloo. Info: www.hvheiloo.nl of tel. 06-20546574. Het boek ‘Heiloo, een dorp in oorlogstijd’ en de uitgave ‘Stolpersteine in Heiloo’ zijn beide verkrijgbaar in het Historisch Museum op het Landgoed Willibrordus.