De vrouwen van FC Uitgeest 1 zijn in de jacht op de titel in de 4e klasse C tegen de eerste nederlaag van de competitie aangelopen. In Vijfhuizen ging de ploeg woensdagavond lelijk onderuit tegen DSOV: 4-0.

Door Ronald Arends.

Zonder de afwezigen Floor Glorie, Lenette Knaap, Roxanne Kortekaas en Lotte Smit, maar met invalster Dana Half in de gelederen, waren de Uitgeester vrouwen vastberaden een nieuwe stap te zetten richting het kampioenschap.

FC Uitgeest meldde zich in de openingsfase snel in het vijandelijke strafschopgebied. Gevaarlijke situaties met Daniëlle Kortekaas en Bo Smit leverden echter niets op, waarna de keepster van DSOV halverwege de eerste helft knap de openingsgoal voorkwam. Een afstandsschot van Sophie Walsmit werd uit de hoek gedoken.

Op slag van rust kwam de koploper op achterstand, toen de linksbuiten van DSOV met een hoge bal de score opende. Aan het begin van de tweede helft was Uitgeest via een schot van Sophie (over) en een vrije trap van Anouk de Goede (voorlangs) dicht bij de 1-1, waarna DSOV vervolgens wél toesloeg.

Nadat een Uitgeester aanval onterecht was afgevlagd voor buitenspel, lag de 2-0 binnen vijf balcontacten van de thuisploeg in het net. Kort daarop leek FC Uitgeest een penalty te krijgen na een overtreding op Dana, maar de scheidsrechter legde de bal uiteindelijk om onverklaarbare redenen buiten het strafschopgebied.

Met vier aanvalsters zette FC Uitgeest vervolgens verwoed de aanval op de aansluitingstreffer in, maar Daniëlle schoot twee keer net naast en één keer net over. Het mocht niet, het wilde niet en het viel niet op deze avond voor de ploeg van trainer Frits Walsmit, met daarbij aangetekend dat de thuisploeg het Uitgeest uiterst lastig maakte.

De twee tegengoals die in de laatste vijf minuten nog vielen, gaven de wedstrijd een ietwat geflatteerde uitslag. Maar beter één keer hard met 4-0 verliezen, dan vier keer met 1-0. FC Uitgeest hervat de competitie op zondag 14 april met een uitwedstrijd bij SVIJ, waarna vier dagen later de kwartfinale van de beker tegen het Amsterdamse SC Buitenveldert op het programma staat.

Alle support is welkom in de laatste, belangrijke fase van dit seizoen!

Woman of the Match: Ivana Zeeuw

De tegenpartij wist dan wel vier keer te scoren, maar mede door toedoen van Ivana hadden de DSOV-aanvalsters geen makkelijke avond. De centrale verdedigster ging voorop in de strijd, kleunde erin, assisteerde haar backs en maakte menig aanval onschadelijk door op tijd in te grijpen. De terechte Woman of the Match.