In de maanden april en mei exposeert de Bergense keramiste Lida ter Hofstede haar keramiek in de vitrines van de hoofdingang en de vitrines tegenover 035 van het Noordwest ziekenhuis.

De passie voor klei is begonnen tijdens de driejarige opleiding Beeldend Vormen. Na examens en stage volgde nog een tiental workshops Raku glazuren. Na jarenlang proberen en experimenteren heeft zij een eigen herkenbare stijl: strakke handgevormde met kleirollen opgebouwde potten, schalen en objecten. Elk werk is een unica, eigen ontwerp en perfect afgewerkt met de oventechniek Raku, met eigen glazuur in felle kleuren. Ook wordt een deel van het werk gesmoord in een ton met zaagsel, dat prachtige aardse tinten kan opleveren. Lida is een van de weinige keramisten in Noord-Holland die zulke verrassende resultaten weet te bereiken. Zij heeft al ruim negentig keer geƫxposeerd in galeries, kerken, ziekenhuizen en kunstuitleen. Ook neemt zij ieder jaar deel aan de Kunst-10daagse van Bergen en is lid van Keramisten Noord-Holland.