“We doen het liever zelf!” Voorzitter Willem Paauw is blij dat EHBO-vereniging Heiloo weer zelfstandig is, en niet meer bij Rode Kruis Heiloo hoort.

“Mensen die een EHBO-cursus willen doen, kunnen nu bij ons terecht,” vertelt Paauw. “Net als mensen die een evenement organiseren in Heiloo of de directe omgeving. Bij veel evenementen is EHBO verplicht. Daar zorgen wij voor, met deskundigheid en plezier!”

Er zijn cursussen voor mensen die EHBO of reanimatie en het gebruik van een AED willen leren, maar ook voor ervaren EHBO’ers die hun kennis op peil willen houden en uitbreiden. Een kleine groep leden vormt de jubileumcommissie. “In 1946 werd in Heiloo EHBO-vereniging St. Lidwina opgericht, dus al met al bestaan we in 2021 maar liefst 75 jaar,” legt Paauw uit. “Dat moet natuurlijk gevierd worden!” De website is nog onder constructie, maar staat alvast online. Dus wie meer wil weten over EHBO in Heiloo, kan terecht op ehbo-heiloo.nl.

Tekst: Monique van Eeden