Nicole Weijling- Dissel (51) is eind maart Wereldkampioen Masters geworden op de 3 en 10 kilometer in Polen.

De Egmondse Nicole begon in 2009 met dribbelen om enkele kilo’s kwijt te raken. Maar al gauw kwam zij erachter dat zij meer in haar mars had dan alleen dribbelen.

Nu 10 jaar later is zij van een recreant hardloopster een serieuze atlete geworden waar men rekening mee houdt in de wedstrijden. Naast veel Nederlandse Master titels op diverse afstanden, heeft Nicole ook diverse titels behaald op Europese Kampioenschappen, waarvan de laatste titels op de 800, 1500 en 5000 meter in het Deense Aarhus. Verder heeft zij zes wereldtitels op zak en prijkt Nicole als enige Nederlandse atlete op de internationale atletieklijst van de IAAF met drie Wereldrecords op de 800 meter, de 1500 meter en de Engelse Mijl. Deze Wereldrecords zijn een ongelooflijke prestatie van een atlete die kan wedijveren met senioren die veel jonger zijn.

Dat zij de beste in de leeftijdscategorie Masters 50+ is en wil zijn, dat krijg je niet zomaar voor niets. Nicole traint iedere dag, zeven dagen per week en 24 uur per dag aan haar conditie, techniek, snelheid, voeding etc. Op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Bergen in 2019 kreeg zij de Sportprijs onderscheiding uit handen van Burgemeester Hetty Hafkamp.

Zij had zich nu gericht op de Wereldkampioenschappen 3 km indoor en 10 kilometer outdoor in Polen, op beide disciplines won zij op 24 en 27 maart 2019 een gouden medaille. “De 10 kilometer was loodzwaar voor mij, ik was grieperig, verkouden en had koorts, maar dat heb ik met vitamines behoorlijk weg kunnen drukken. Nu komt alles eruit, samen met mijn man Adrie waar ik een geweldige steun aan heb, gaan we de lange terugreis aan en probeer ik onderweg te slapen,” aldus een vermoeide Nicole uit Polen. Haar volgende focus komt te liggen op de Europese Kampioenschappen Masters in september in Venetië om vervolgens in 2020 haar laatste Master Wereldkampioenschap te lopen in Toronto, Canada. Vitaal en fysiek sterk blijven is haar motto om na haar mooie sportcarrière clinics en consulten te geven en mensen persoonlijke handvatten mee te geven voor een gezond, vitaal en sterk leven. ‘Fit met Nicole’, maar daar zult u nog meer van horen.