Het brandweernieuws van zondag 14 tot en met zaterdag 20 april.

Castricum

Brandweer heeft het druk met Serviceflat Sans Souci.

Zondagavond 14 april om 19:54 uur en maandagavond 15 april om 19:10 uur, is de brandweer met spoed uitgerukt naar Serviceflat Sans Souci waar een rookmelder was geactiveerd. De eerste melding was op de zevende verdieping en de tweede melding op de vijfde. In beide gevallen is de brandweer ter plaatse geweest, maar er was geen sprake van brand. Dinsdagmorgen 16 april om 10:31 uur was het weer raak, maar deze werd snel weer ingetrokken. Vrijdagochtend 19 april om 5:40 uur, was het weer raak op de vijfde verdieping. Ook hier zijn de brandweerlieden ter plaatse geweest maar was het wederom loos. Later op de ochtend, om 10:24 uur, weer een loos alarm en kon de brandweer halverwege terugkeren. Zaterdagochtend 20 april om 8:19 uur, was het weer raak maar konden ze binnen blijven. Een bedrijf is begonnen om alle melders in het gebouw te vervangen. Hopelijk belooft deze actie beterschap.

Containerbrand op het strandplateau.

Maandagmiddag 15 april om 14:34 uur, is de brandweer uitgerukt voor een containerbrandje op het strandplateau. Bij aankomst was de container al geblust met een poederblusser door personeel van een strandtent. De brandweerlieden hebben de container nog even nageblust met een straal hogedruk en konden weer snel retour.

Vlam in de pan bij tennisclub Bakkum.

Woensdagmiddag 17 april om 13:29 uur, werden de brandweerlieden van Castricum en twee minuten later ook die van Limmen opgeroepen voor een binnenbrand bij de Tennisclub van Bakkum aan de Sifriedstraat. Bij aankomst van de tankautospuit van Castricum was de brand al onder controle door het zeer goed handelen van de beheerder van het pand. Er had een pan vlam gevat en deze had hij afgedicht met een deksel en natte doeken. Omdat de pan nog behoorlijk heet was, heeft de brandweer de pan naar buiten getild. Daardoor kon de brandweer al snel het sein brandmeester geven en hoefden de collega’s van Limmen niet meer ter plaatse te komen. De brandweer heeft nog een nacontrole uitgevoerd en diverse metingen verricht. Het pand kon snel weer worden vrijgegeven door de brandweer. Er was wel sprake van flink wat rook- en roetschade en een deel van de afzuigkap was verbrand.

Kat in de boom

Vrijdagochtend 19 april was het voor een kat geen goede vrijdag, de kat zat al twee dagen in een boom aan de Walstro. De eigenaar had daarom de brandweer gebeld en deze hebben de kat uit de boom weten te halen met behulp van een ladder.

Limmen

Buitenbrand zet bijna huis in brand.

Dinsdagochtend 16 april om 9:57 uur, werden de brandweerlieden van Limmen opgeroepen vanwege een middelbrand bij een woning aan de Ambachtsweg in Heiloo. De brandweerlieden van Heiloo waren al uitgerukt en hadden al snel opgeschaald naar middelbrand. Dit, omdat er een schutting in brand stond en deze vlak naast de woning stond en de kans op overslag naar de woning zeer groot was. Door snel optreden van beide posten is voorkomen dat de woning vlam vatte, maar alleen aangestraald was.