De politieberichten van maandag 25 maart tot en met zondag 31 maart 2019.

Castricum
Tussen zondagmiddag 24 maart en maandagochtend 25 maart is er ingebroken bij een woning op de H. van Ginhovenstraat. Om binnen te komen heeft men de voordeur opengebroken. De hele woning is doorzocht. Het is niet bekend wat er is weggenomen.

Doorrijden na aanrijding
Op woensdag 27 maart 2019 omstreeks 14.30 uur is een jongeman op zijn scooter op de Puikman te Castricum aangereden. Op het moment dat hij de bocht uit kwam zag hij een grijze auto met snelheid op zich afkomen terwijl hij voorrang had. Hierdoor ging hij vol in zijn remmen en gleed onderuit tegen de grijze auto aan. De bestuurster, een oudere vrouw, keek even naar hem, zette haar auto in zijn achteruit en reed met een bocht om hem heen en ging er vandoor. Een vrouw die achter hem reed in haar auto stapte uit en vroeg hoe het met hem ging. Hij had helaas geen kenteken van de dader en geen gegevens van de getuige. Daarom worden zowel getuigen als mensen die informatie over het weggereden voertuig en/of bestuurster hebben, verzocht zich te melden bij de politie via 0900-8844.

Op vrijdag 29 maart is tussen 18.20 uur en 18.40 uur ingebroken in een woning aan de C.F. Smeetslaan in Castricum. Het slot van de achterdeur was open geboord. De gehele woning is doorzocht. Het is nog niet bekend wat er is weggenomen.

Op vrijdagnacht zijn twee minderjarige jongedames betrapt, die een ID bewijs van een meerderjarige bij zich hadden en daarmee probeerden een kroeg in te komen. De scherpe beveiligers hebben de kaarten aan de politie overgedragen ter vernietiging. Twee dames bleken zusjes te zijn. De dames kwamen uit buurgemeenten.

Ook zijn vrijdagnacht twee mannen bekeurd, die de openbare orde verstoorden De één wilde steeds vechten. De ander was het niet eens met de politie, die zijn lastige vriendin wegtrok. Hij wilde één van de politiemensen vastpakken. Hij werd naar de grond gewerkt. Beiden zijn met een bekeuring ‘verstoren openbare orde’ huiswaarts gestuurd.

Akersloot
Woensdag 27 maart tussen 08.45 uur en 12.45 uur werd er een snelheidscontrole gehouden op de Geesterweg. Er is gecontroleerd binnen de bebouwde kom. Van de 962 passanten reden er 131 te hard. De hoogst gemeten snelheid 96 km/h terwijl 50 km/h de toegestane snelheid is.