A New Spirit is te zien op vrijdag 19 april in Dorpshuis de Zwaan. De film vertelt het waargebeurde levensverhaal van Jacov Damkani. De twee broers Jacob en Shmuel groeien op in een arme, traditioneel Joodse familie. Bij het ouder worden ontwikkelt Shmuel zich meer en meer tot een orthodoxe jood terwijl Jacob geraakt wordt door de christelijke boodschap en als Messiaanse jood het evangelie verspreidt.

Dit leidt tot een tweespalt, niet alleen binnen de familie maar ook in de gehele joods-orthodoxe gemeenschap, die hem bestempelt als een radicaal die Joodse zielen steelt. Het conflict escaleert met grote gevolgen voor de hele familie.

A New Spirit is gebaseerd op de autobiografische bestseller Waarom Ik? van Jacov Damkani en heeft diverse internationale prijzen in de wacht gesleept.

De zaal is open vanaf 19.45 uur en de film begint om 20.15 uur. Toegang € 6,- (Vrienden van de Zwaan € 5,-). Kaarten zijn in de voorverkoop verkrijgbaar bij Boekhandel Schuyt aan de Middelweg 139 in Uitgeest, of indien nog beschikbaar aan de zaal.