Het brandweernieuws van maandag 1 april tot en met zondag 7 april 2019.

Limmen

Woensdagavond 3 april om 18:23 uur werd de brandweer opgeroepen voor een melding van een binnenbrand aan het Kloosterhof in Heiloo. Omdat het een flatwoning betrof heeft de alarmcentrale gelijk melding middelbrand gemaakt. Hierdoor kwamen de tankautospuiten van Heiloo en Limmen en de hoogwerker van Alkmaar ook ter plaatse. De oorzaak was een buitenkachel/open haard die te hoog was opgestookt, waardoor er veel rook de woning introk. De brandweer heeft de buitenkachel snel weten af te blussen en de woning geventileerd.

Vrijdagmiddag 5 april om 17:29 uur, tijdens de grote stroomstoring in Limmen, Uitgeest en een groot deel van Castricum, zat er een bewoner vast in een lift aan de Hogeweg. De brandweer wist deze snel weer te bevrijden.

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 april om 00:36 uur zijn de brandweerlieden opgeroepen voor een middelbrand bij het oude gebouw van Gasterij Nieuw Westert aan de Oude Schulpweg in Egmond-Binnen. Deze werd snel weer ingetrokken, omdat het meeviel en de brandweerlieden van Egmond de klus alleen af konden.

Castricum

Vrijdagmiddag 5 april om 17:18 uur, tijdens de grote stroomstoring in Limmen, Uitgeest en een groot deel van Castricum, zat er een bewoner vast in een lift bij de aanleunwoningen van de Santmark. De brandweer wist deze snel weer te bevrijden.

Zaterdagochtend 6 april om 10:46 uur was er een brandmelding bij het RIBW aan de Oude Parklaan. De brandweer is daar met spoed ter plaatse geweest, maar het bleek om loos alarm te gaan.

Zaterdagavond 6 april om 19:33 uur werd de brandweer opgeroepen om het ambulancepersoneel te assisteren bij de Santmark. Voordat de brandweer was uitgerukt werd de melding weer ingetrokken, omdat de hulp van de brandweer toch niet nodig was.

Akersloot

Zondagochtend 7 april om 05:11 uur is de brandweerboot uitgerukt om de brandweer van Alkmaar te assisteren bij het blussen van een plezierbootje aan de Tienenwal.