Op zondag 7 april kun je in Akersloot en Limmen deelnemen aan het initiatief ‘Tafelen voor de Vastenactie’. Er hebben zich tot nu toe meer dan genoeg koks en kokkinnen aangemeld om hun huis en tafel beschikbaar te stellen voor het verzorgen van een driegangenmenu. Tot vrijdag 5 april kun je je opgeven om hieraan deel te nemen.

Het idee is dat je als deelnemer een driegangendiner krijgt op drie verschillende adressen in Akersloot of Limmen. Je meldt je om 17.00 uur aan op de pastorie van de parochie, betaalt voor het driegangendiner €12,- en wordt dan – in koppeltjes van twee – naar een bepaald adres gestuurd voor het voorgerecht. Na het voorgerecht krijg je – op de afgesproken tijd – als koppel een envelop met het adres waar het hoofdgerecht genuttigd kan worden. En daarna krijg je het adres voor het toetje. Degene die de gasten ontvangt, krijgt dus drie keer twee koppeltjes op bezoek. De gastheer en -vrouw eten natuurlijk zelf ook mee. Een initiatief waar iedereen aan mee kan doen.

Je kunt je nog opgeven
Bij het ‘Tafelen voor de Vastenactie’ (in Akersloot ook bekend als ‘Walking Dinner’) gaat het om de verbondenheid met elkaar en dat gebeurt als gevers en ontvangers samenkomen. Het gaat tijdens deze actie om de verbondenheid met het Vastenactieproject voor Burkina Faso, om meisjes in dat land betere kansen te geven en deel te laten nemen aan het onderwijs door het verstrekken van wasbaar maandverband.

‘Tafelen voor de Vastenactie’ vindt plaats op zondag 7 april vanaf 17.00 uur. Geef je op. Vol is vol. Voor Limmen kun je je aanmelden bij: pastor@corneliuskerk-limmen.nl of tel. 072-5051275. Wil je meedoen in Akersloot mail dan naar: aemmswart@hotmail.com of tel. 0251-310505. Informatie en spelregels krijg je daarna.