Op vrijdag 12 april is er in Heiloo een aanhouding verricht in verband met vuurwapenhandel. De verdachte die in Heiloo is aangehouden verbleef in een kliniek.

In Amsterdam werden op dezelfde dag twee aanhoudingen verricht en op vrijdag 5 april werd in samenwerking met de recherche van Politie-eenheid Noord-Holland in Heemstede een verdachte aangehouden, die in het bezit van was zeven vuurwapens. De verdachten in Amsterdam en Heemstede werden door een arrestatieteam aangehouden, bij de aanhouding in Heiloo was een arrestatieteam op de achtergrond aanwezig. Bij een doorzoeking van een garagebox in Amsterdam zijn 26 vuurwapens en ruim 2000 patronen in beslag genomen.

Bij de politie was informatie binnen gekomen dat iemand betrokken zou zijn bij vuurwapenhandel. Rechercheurs van de Regionale Recherche stelden, onder supervisie van een officier van justitie van het Parket Amsterdam, een onderzoek in. Dit onderzoek resulteerde in deze aanhoudingen en het aantreffen van de vuurwapens. De vuurwapens zijn oorspronkelijk gas/alarm pistolen die zijn omgebouwd tot echte vuurwapens. Er zijn al schietincidenten geweest waarbij dit soort omgebouwde vuurwapens gebruikt zijn.

De verdachte die vorige week in Heemstede is aangehouden, is voorgeleid aan de rechter-commissaris en in bewaring gesteld. Het onderzoek is in volle gang en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Bron: politie.nl

Zie ook: Veiligheid GGZ Heiloo.

Update:

  • Volgens nos.nl had de in Heiloo aangehouden TBS’er “een coördinerende rol in een groep wapenhandelaren en kon mailen en bellen vanuit de kliniek.”
  • Telegraaf.nl meldt dat de man in de Heilooër kliniek zit vanwege “meerdere ernstige geweldsmisdrijven.”