Ben Visser uit Heerhugowaard heeft donderdagavond in Akersloot de wekelijkse koers om de Kids and Parents Bikeschool (KPB) mountainbikecup op zijn naam geschreven.

Het zag er in eerste instantie niet naar uit dat Ben Visser de hoofdrol voor zich zou gaan opeisen en nog op een vrij eenvoudige wijze naar de winst ging rijden. Wout Bakker uit Heiloo was de man die na de start het voortouw nam en ruim twee volle ronden de rest tot inspanning dwong. Daarna was het de beurt aan Ben Visser met Milosj van Renesse (Alkmaar) die Wout Bakker tot de orde wisten te roepen. Voor Milosj van Renesse was zijn heroptreden, na ruim drie jaar afwezigheid op Sportcomplex de Cloppenburgh, van korte duur; hij moest zich in de vierde ronde met een gebroken ketting in de hand afmelden bij de jury.

Femke Mossinkoff uit Akersloot wist zich in dit mannengeweld danig te roeren en eiste als eerste en enige vrouw de derde plek op.

Henk Jan Verdonk senior uit Egmond aan den Hoef en Alkmaarder Henk Louwe kwamen, na een aantal keren stuivertje te hebben gewisseld, uit op respectievelijk de vierde en vijfde plaats.