“Ik heb een cadeau gekregen, dat ik maar wat graag doorgeef”. En zo ontvingen maandagmorgen 15 april de aanwezige directeuren van alle basisscholen in Castricum uit handen van onderwijswethouder Ron de Haan een bijenhotel op het gemeentehuis van Castricum. Op initiatief van Mak van Lit uit Limmen zijn de bijenhotels in de kamer van de wethouder terechtgekomen.

De Limmer inwoner zet zich, in naam van de Stichting Bijenvrienden, in voor de bescherming en groei van de bijenpopulatie. De stichting roept scholen op om kinderen meer vertrouwd te laten maken met de natuur en stelt daarvoor de bijenhotels ter beschikking.

Fantastische geste

De onderwijswethouder; “Het is vandaag precies een week tot aan de Landelijke Zaaidag op maandag 22 april aanstaande. Een prachtig moment voor deze uitdeelactie. Ik bedank Mak van Lit en de andere betrokkenen van de Stichting Bijenvrienden voor deze fantastische geste.”

Sociale werkplaats

De bijenhotels zijn gemaakt in een sociale werkplaats. De schooldirecteuren kregen, behalve de hotels, biologische bloemzaden, lesboekjes met tekst en uitleg van de broedkastjes en een flyer van de Nederlandse bijenvereniging mee naar school.

Verspreiding bijenhotels

Ook elders in Noord-Holland worden acties op touw gezet om de verspreiding van bijenhotels op scholen te bevorderen. De Partij van de Dieren zet zich in voor deze actie. Hiervoor loopt een aanvraag bij het Groenfonds.

Meer informatie Meer informatie over de Stichting Bijenvrienden vindt u op www.bijenvrienden.nl.