De politieberichten van maandag 15 april tot en met zondag 21 april 2019.

Castricum

Dinsdag 16 april is er, op het fietspad van de N203, een 29-jarige man aangehouden. Deze persoon had even daarvoor een bromfiets gestolen in Zaanstad.

Vrijdag 19 april zijn er, tijdens een voetsurveillance over de markt, een drietal personen bekeurd voor het fietsen over de markt. Het is tijdens de markt niet toegestaan om daar te fietsen.

Vrijdag 19 april was ook de dag van de examenstunts. De ochtend is rustig verlopen. Bij een van de scholen was het feest eerder afgeblazen. Dit omdat er aldaar een onwelwording was geweest. Lees daarover meer in dit artikel. In de middaguren waren 3 cafés open. Deze waren afgeladen vol, maar er zijn geen vechtpartijen geweest. In verband met deze drukte hebben de Boa’s van de gemeente aan beide zijden van de markt toezicht gehouden.

Zaterdagmiddag 20 april is een bakker aan de Burgemeester Lommenstraat overvallen. De dader dreigde daarbij met een wapen en is gevlucht op een scooter. Signalement: slanke man tussen de 30 en 40 jaar oud, ongeveer 1.80m lang en hij droeg een grijze spijkerbroek, leren jas en helm. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Lees meer hierover in dit artikel.

Zondagochtend 21 april omstreeks 10:30 uur vond er een ongeval plaats op de Heemstederweg. Een moeder reed daar met haar bakfiets met daarin haar 2 kinderen over het fietspad. Zij raakte op een gegeven moment de controle over de fiets kwijt. Hierdoor raakte de fiets in onbalans en reed pardoes de sloot in, Hierbij zijn beide kinderen kopje onder gegaan. Ter plaatse zijn de kinderen door een ambulancemedewerker bekeken. Zij hebben geen vuil water binnen gekregen. hadden het wel koud.

Limmen

Op woensdag 17 april 2019 om 03.12 uur heeft er een voltooide inbraak woning plaatsgevonden op de Dampegheestlaan te Limmen. Inbraak door middel van het uittrekken van de cilinder uit de voordeur. Op dit moment nog niet bekend wat er is weggenomen.

Op woensdag 17 april 2019 omstreeks 10.45 uur melding van inbraak woning op de Brugstraat te Limmen. Ook op deze locatie bleek de cilinder uit de voordeur te zijn verwijderd. Binnen in de woning was alles overhoop gehaald. Nog niet duidelijk wat precies de buit was.