Wereld Astrologiedag vindt ieder jaar plaats tijdens de lentewende – dat is wanneer de lente begint volgens de stand van de zon. Astrologe Baukje Bok is al 30 jaar bedreven in het uitleggen van psychologische patronen. Zij komt zondagmiddag 7 april om 14.00 uur bij kantoorboekhandel Laan om hierover uitleg te geven.

Na een korte uitleg over de huidige planeetstanden, kunt u in de vorm van een speeddate Baukje persoonlijk spreken en zal zij meer persoonlijke uitleg geven. Baukje is lid van de beroepsvereninging Astrologische Vakvereninging Nederland (zie www.avn-astrologie.nl). Er zijn verschillende stromingen zoals o.a. de Klassieke, Psychologische, Zwarte Lichten en Vedische Astrologie. Baukje richt zich op de klassieke astrologie: de zon maakt zijn entree in het teken Ram – de hemel is verdeeld in 12 sterrenbeelden. De positie van de planeten, het sterrenbeeld waarin ze zich bevinden en de relatie die ze maken ten opzichte van elkaar vertelt iets over de omstandigheden, kansen en gebeurtenissen op aarde. Het teken waarin de zon zich bevindt ten tijde van je geboorte bepaalt je sterrenbeeld. De voorspellingen worden beschreven in horoscopen.