Op vrijdag 19 april a.s. vindt traditiegetrouw vlak voor Pasen de jaarlijkse PCC-Actiedag plaats. Op deze dag zetten de leerlingen zich in voor (meestal) jongeren elders in de wereld die het minder goed hebben getroffen. De PCC-leerlingen van de vijf vestigingen laten zich sponsoren tijdens een keur aan bijzondere activiteiten die ze ondernemen.

Dit jaar is ervoor gekozen om het idee van een PCC-breed doel een keer los te laten. Het geld dat op deze actiedag wordt verdiend, komt dit keer ten goede van een aantal goede doelen die door vestigingen, opleidingen en soms zelfs klassen werden uitgekozen. Ook de manier waarop het geld wordt ingezameld is zeer gevarieerd.

Een deel van de leerlingen van PCC Het Lyceum steunt onderzoek naar kanker bij kinderen via de stichting Kika, sommige klassen zamelen geld in voor Alpe D’Huzes en de leerlingen van 4Havo steunen de stichting Stop Hersentumorenvia Team Jacobien.

Ruim 130 eindexamenleerlingen nemen op donderdag 18 april van 9.00 tot 23.00 uur deel aan de 35e editie van de traditionele Volleybalmarathon gehouden.

Op vrijdag 19 april gaan bovenbouwleerlingen poldersporten in de Kwakel, ze houden een dancemarathon in de aula, gaan sprinten of fitnessen of ze wandelen van Egmond naar Bergen aan zee en weer terug. Onderbouwleerlingen van vwo-Xtra organiseren op vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur een markt en diverse activiteiten op school. Ze zetten kraampjes neer met eten, drinken en spullen om te verkopen. Familie, vrienden en omwonenden van de school zijn van harte welkom!

Leerlingen van PCC Fabritius ondersteunen The Ocean Cleanup met allerlei activiteiten in en rond de school. Onderbouwleerlingen van PCC Oosterhout nemen op vrijdag 19 april a.s. deel aan een eigen variant van de West-Coast Challenge; ze kunnen daarbij kiezen uit een wandeling of een hardloopwedstrijd over het strand, van Egmond aan zee naar Bergen aan zee. Het geld dat zij inzamelen wordt eveneens ter beschikking gesteld van Team Jacobien ten behoeve van onderzoek naar en genezing van hersentumoren.

Ook de leerlingen van PCC Heiloo en PCC Bergen komen in actie voor de stichting Stop Hersentumoren via Team Jacobien met diverse – voornamelijk sportieve – activiteiten in en rond de school. Op PCC Heiloo nemen leerlingen deel aan een voetbaltoernooi op het terrein van HSV, waarbij ook het lerarenteam in actie zal komen. Zo’n zeventig leerlingen kiezen voor een stevige wandeling door recreatiegebied Het Maalwater en De Egmondermeer. Onderweg worden allerlei verschillende opdrachten uitgevoerd, zoals het maken van een selfie op een bepaalde plek, het zoeken naar paaseieren of het lokaliseren van een bepaald gebouw.