Net als voorgaande jaren willen de Caritaswerkgroepen van Heiloo, Akersloot, Limmen en de Egmonden (HALE) weer een inzameling houden voor de Voedselbank en wel op Witte Donderdag 18 april.

Witte Donderdag staat in het teken van delen. Caritas wil u vragen iets van uw welvaart te delen met uw medemensen die het niet zo breed hebben. Wij weten dat veel inwoners gebruikmaken van de Voedselbank. Vaak worden zij geconfronteerd met vooroordelen: het is hun eigen schuld dat zij naar de Voedselbank moeten, of het zijn mensen aan de onderkant van de samenleving. Maar dat beeld klopt niet. Oorzaken zijn bijvoorbeeld plotseling ontslag of een scheiding. Of het gaat om mensen die in afwachting zijn van een uitkering, maar in de tussentijd met hun gezin wel moeten eten.

Caritas vraagt iets van uzelf weg te geven, bijvoorbeeld een pak koffie, thee, rijst, pannenkoekmix, drinken, blikken/ potten groenten of tandpasta. Graag producten die lang houdbaar zijn. Alles wat Caritas inzamelt, gaat naar de Voedselbank in Beverwijk (Akersloot en Limmen) en Alkmaar (Heiloo en de Egmonden).

Het is zinvol om ook (klein)kinderen bij deze actie te betrekken, en hen te vragen om ook iets te geven aan hun leeftijdgenootjes. Wat zij en u misschien niet weten is dat het niet voor ieder kind gewoon is om met een ontbijt naar school te gaan of drie maaltijden per dag te gebruiken.

U kunt uw gift voor de Voedselbank afgeven tijdens de Witte Donderdagviering in een van de parochiekerken van de HALE (aanvangstijden van de vieringen vindt u op de websites www.rk-bronvanlevendwater.nl en www.corneliuskerk-limmen.nl). U kunt uw gift ook altijd op een ander moment afgeven op de pastorie of in de kerk.